Monday, January 29, 2007

Ny frisyr och mina smycken

Idag har jag vart och klippt mig - äntligen har den gröna färgen från halloween försvunnit! Jag har inte tagit mig tid och råd för att gå och klippa mig tidigare men nu var det verkligen dags. Jag hade dessutom fått reda på att det fanns en utbildning för blivande frisörer här i Falun - Frisörtekniskt centrum - där det var mycket billigare att klippa sig, en klippning kostar bara 150:-! För både klippning och slingning blev det endast 375:- för mig som har kort hår - ska man klippa sig på en vanlig frisörsalong kostar det ju lika mycket för bara klippningen, med slingning blir det nästan 1000:-! Enda nackdelen är att det tar väldigt lång tid. Och med väldigt lång tid menar jag väldigt lång tid... Jag fick sitta i fyra timmar i frisörstolen innan jag blev klar! Men då var det en lärare som kom och kollade då och då och gav tips och råd och visade olika knep - den här eleven fick dessutom tillfälle att prova en ny teknik på mig som hon inte hade provat förut så det är klart att det tar tid innan man har fått in snitsen! Hon var iallafall jätteduktig och noggrann. Jag är kanonnöjd med både frisyr och färg - det blev blonda slingor igen men nu med en liten röd detalj i luggen! Fast slingorna fick hon lov att göra om... De blev pippigula först! Men efter att hon sköljt ur den gamla färgen och haft i ny färg som läraren hjälpte till att blanda så blev det som det skulle.

Som ni vet så är ju en stor hobby för mig just nu att tillverka smycken. Jag har tagit alla mina smycken till min arbetsträningsplats och när jag gjort nya tar jag dit dem också. Nu har jag fått en fin skål där att ha alla mina smycken i; ibland är det någon som köper något. Idag köpte chefen ett armband som jag blivit inspirerad av Victoria att göra. Det var ett armband med en silverfärgad kedja som botten och många hängen på som gick i grönt. Så här såg det ut:

Några av mina andra smycken ser ut så här:

Här är de flesta av mina smycken i den vackra skålen.

Ett armband med i rött, grönt och guld på guldfärgad kedja.

Ett armband med turkosa lite självlysande pärlor och runda berlocker på silverfärgad kedja.

Halsband i blått och turkost med hängen på, också detta har jag inspirerats av Victoria att göra.

Armband med turkosa, blåa och silverfärgade pärlor på wiretråd. Denna design har jag egentligen snott rakt av från Pärldesigns hemsida

Sunday, January 28, 2007

Mitt första inlägg på min tredje blogg...

Då var det dags att starta en ny blogg igen då... Då det varit strul sedan några veckor innan jul med att lägga in nya inlägg på min gamla blogg så har jag idag beslutat mig för att starta upp en ny. Vad har hänt sedan sist då? Tja, jag arbetstränar fortfarande på GävleDala Företagshälsa och det går väldigt bra. Jag är uppe i mer halvtid nu (tyvärr får jag inte vara där mer än halvtid egentligen för då tar arbetsuppgifterna slut) och trivs jättebra. Det enda som är tråkigt är att jag måste hitta ett riktigt jobb och när jag har gjort det så kommer jag att skiljas från mina nya underbara "arbetskamrater". Jag kommer gråta den dagen jag får lov att lämna min arbetsträningsplats!

Apropå jobb så har jag sökt en hel del. Tyvärr finns det bara heltidsjobb att söka, det känns lite halvjobbigt i och med att jag inte är säker på att jag klarar det än men jag har ändå sökt dem så får jag väl se hur det blir, om jag överhuvudtaget blir erbjuden något jobb. Det är ju så - har man varit sjukskriven i över tre år så står man inte alltför högt i kurs på arbetsmarknaden... Jag sökte förresten ett jobb förra veckan på Polisen i Borlänge. Och vet ni vad jag gjorde? Jo, jag ljög för Polisen... Det var nämligen så att jag sett en tjänst som assistent på invandrarenheten som jag tyckte verkade intressant. Jag skrev ut tjänsten på ett papper tillsammans med en massa andra tjänster som jag tänkte söka och la dem i en hög. Sedan satt jag häromdagen och gick igenom de jobb jag skulle söka varpå jag såg att ansökningstiden för assistentjobbet på Polisen hade gått ut. Jag beklagade mig för min "kollega" Helena, som också är sekreterare, och hon tyckte att jag skulle ringa till en av kontaktpersonerna och säga att jag sökt jobbet men att det var något fel på mailen; att jag när jag idag (alltså i tisdags) gick in för att kolla mailen hade fått ett felmeddelande att mailet inte hade gått iväg. Jag tyckte att det lät som en bra lögn, så jag ringde till en av kontaktpersonerna, han var jättetrevlig och tyckte att det var beklagligt att det blivit något fel med mailen, han tyckte att jag kunde skicka in ansökan igen. Glad i hågen över att min nödlögn hade fungerat satte jag mig vid datorn för att skicka in min ansökan, men döm om min förvåning när det visade sig att det inte stod med någon mailadress... Det var nämligen meningen att man skulle skicka in sin ansökan på vanligt vis, s.k. snailmail... Snacka om bortgjord! Men Helena hade råd på detta också, hon tyckte att jag skulle gå in på Polisens hemsida och kolla efter en mailadress, så det gjorde jag. Sedan skrev jag i mailet: "Provar härmed att skicka in min ansökan igen efter trevligt samtal med XX". Tyvärr fick jag ett brev från Polisen häromdagen där det stod att eftersom jag skickat in min ansökan försent kunde de inte behandla min ansökan... Lite trist, men jag försökte ju iallafall!

Förutom att arbetsträna och söka jobb har jag pysslat en hel del med mina pärlsmycken. Jag har börjat utöka min "kollektion" och förnyat mig lite, gjort en del nya armband med kedjor som bas som man länkar fast en massa pärlor i. Det är en väldigt rolig men tyvärr också en väldigt dyr hobby... Jag var på Panduro häromdagen för att köpa lite pärlor och landade på nästan 1000:-, så jag fick lov att plocka bort en del saker och tillslut var jag nere på 700:-. Lite väl mycket det också, mer än vad jag hade råd med. Men det är väl bara att hoppas på att jag säljer några av smyckena så att det iallafall går jämt upp!

Igår var min lillasyster Malin och hennes kille Magne här. De sov över tills idag. Vi åt fondue och spelade spel - Cranium. Jag och Martin vann, vilket är väldigt viktigt eftersom både jag och Malin är sådan tävlingsmänniskor när det gäller sällskapsspel, det är oerhört viktigt att vinna! Och sist vi spelade det spelet var på julafton och på juldagen (jag fick spelet i julklapp av Martin) och Malin och Magne vann båda gångerna villket man fick höra tills öronen började blöda... Så det kändes bra att vi fick vinna! Idag spelade vi Alias som är mitt absoluta favoritspel och jag och Martin vann igen!