Tuesday, June 12, 2007

Hejdå GävleDala Företagshälsa och hej GerRehab

Ja, så har jag då fått lämna GävleDala Företagshälsa. Förra fredagen var min sista dag där... *snyft* Mina sekreterarkollegor bjöd ut mig på lunch på tisdagen då det var sista dagen som alla var där samtidigt (Gun-Marie skulle vara i Gävle på torsdag och fredag och min handledare Katarina var ledig på fredagen - och onsdagen var ju röd dag då det var nationaldagen då). Det var jättetrevligt att sitta och äta och prata bara med dem - men inte nog med att de bjöd mig på lunch; jag fick även en present (som var från allihop på GävleDala Företagshälsa). Gissa vad jag fick?! Jag fick ett presentkort på Panduro!!! Jippi!! Då jag köpt telefon denna månad (ja, telefonen har kommit och jag är jättenöjd med den!) så har jag misströstat lite för att jag inte skulle få råd att köpa några nya pärlor - men nu fick jag ju råd med det helt plötsligt! Jag fick även ett jättefint kort - med ett halsband på! - där Helena textat: "Tack Johanna för strålande arbete, stor kunskap, positiv attityd och smittande glädje! Vi kommer alla sakna dig! Lycka till i framtiden! Kramar från alla arbetskamrater på GävleDala Företagshälsa". Jag blev jätteglad och rörd för de fina orden - det betyder verkligen jättemycket för mig att få en sådan "bekräftelse" eller vad man ska kalla det. Förutom allt detta så ska jag tydligen uppmärksammas på onsdag nästa vecka - från början var det ju meningen att jag skulle börja på mitt nya jobb veckan efter midsommar så mina arbetskamrater hade planerat in en hemlig överraskning den 20/6. För någon månad sedan kom min handledare helt plötsligt fram till mig där jag satt och började bläddra i min kalender som låg framme, så sa hon -"Bra, du har inget inbokat den 20/6. Skriv att du är upptagen då". Så det var bara att lyda order... Gissa om jag är nyfiken?! Så trots att jag har slutat på GävleDala Företagshälsa så får jag iallafall träffa några av mina f.d. kollegor nästa onsdag - det ser jag fram emot jättemycket!

Eftersom jag började på nytt jobb igår så kände jag att det skulle vara bra (och nödvändigt!) med lite nya kläder - jag fick nämligen skatteåterbäringen redan förra veckan (jag hade räknat med att den skulle komma till midsommar) så jag fick ett litet välbehövligt extra tillskott i kassan. Jag har nämligen superdåligt med sommarkläder så åtminstone ett par nya tunna byxor samt några kortärmade tröjor var jag tvungen att ha. På fredagkväll förra veckan åkte jag därför till Kupolen. De har en ny affär där; Zizzi heter den. Det är en affär med kläder fr.o.m. storlek 44. Jätteroligt verkligen, att inte bara behöva gå på Kappahls XLNT eller Lindex Generous-avdelning. På Zizzi hade de jättemycket snygga kläder som jag gillade - de var dock lite dyrare än på Lindex och Kappahl. Men jag köpte ett par vita byxor och en jeanskjol där, sedan köpte jag en kortärmad svart och vit skjorta, en kortärmad lila tunika och en kortärmad grön top. Det känns jätteskönt att ha hittat lite nya kläder; det är mycket roligare att börja på ett nytt jobb om man får känna att man har lite kläder som man tycker är snygga och sköna.

Det nya jobbet då? Ja, det är ju lite svårt att säga efter bara två dagar. Ska jag vara ärlig så tycker jag att det är rätt jobbigt det här med att börja på ett nytt jobb - man ska lära sig en massa nya namn, nya rutiner, nytt datasystem m.m. m.m. m.m. Innan man har kommit in i det nya arbetet så tycker jag att man mest känner sig som en praktikant som måste fråga om allting och dessutom blir man så himla trött av att försöka trycka in en massa nytt i skallen varje dag. Men det blir väl bättre snart - det verkar vara trevliga arbetskamrater om än lite mer uppdelat än på GävleDala Företagshälsa; där satt man i kontorslandskap och då blev det naturligt att man pratade mer med allihopa - sjuksköterskor, sjukgymnaster eller läkarsekreterare; man var liksom kollega med allihop. På GerRehab sitter sekreterarna för sig själva i ett rum och man märker på fikaraster och så att det grupperas mer där - sekreterarna sitter ihop och kuratorerna sitter ihop o.s.v. Det är lite synd tycker jag. Men det kanske bara är en första bild - det kanske inte är så grupperat egentligen? Jag hoppas inte det iallafall.

Datasystemet som är på GerRehab (0ch på hela Falu Lasarett) heter Melior. Vid en första blick i det tyckte jag det verkade jättekrångligt och jag tror fortfarande att det är mycket krångligare än de datasystem jag jobbat i. Idag har jag dock fått skriva lite journaler och även om det är lite svårt att komma ihåg allting så tror jag att det ger sig med tiden. På måndag nästa vecka ska jag dessutom få gå på Meliorutbildning så det jag inte förstått under denna första vecka i detta datasystem lär jag mig förhoppningsvis då.