Wednesday, May 23, 2007

Den som väntar på nå´t gott...

...väntar alldeles för länge! Jag vill ha en Sony Ericsson Z610i nu! För att försöka få ihop lite pengar har jag lagt ut lite grejer på Tradera. Det jag har lagt ut är:

  • Min skinnjacka som jag köpte för 7 år sedan och bara använde en säsong p.g.a. att jag sedan gick upp i vikt och inte kunnat använda den sedan dess.
  • Ett fotbad (som jag tjatade mig till att få i julklapp av min mor för ett par år sedan, men p.g.a. allt meck med att använda det så har det blivit stående och samlat damm).
  • En kroppsmassage (en slag dyna som man lägger i exempelvis en fåtölj och som ger vibrerande massage. Också denna tjatade jag mig till av min mor samma jul men p.g.a. att jag måste plocka undan den så att inte katten klöser sönder den så har det inte blivit av att använda den. Dessutom låter den en del om den.)

Tyvärr är det ingen som lagt något bud på sakerna än... Men jag la ut dem på auktion i går kväll så det är ju nästan 6 dagar kvar att bjuda. Jag tänker också lägga ut min minidisc tillsammans med ett snyggt minidiscfodral och ett minidiscställ, dessutom skickar jag med en del minidiscskivor (de är ju inspelade men går att spela över). Till sist har jag ett fickminne (diktafon) som jag också tänkte lägga ut. Det köpte jag när jag skulle börja plugga på högskolan förut - jag tänkte att det kunde ju vara smart att spela in föreläsningarna så slapp man anstränga sig för att ta anteckningar då och istället koncentrera sig på vad föreläsaren sa - sedan kunde jag i lugn och ro lyssna på föreläsningen en gång till då jag kom hem och ta anteckningar då. Tror ni jag gjorde det... Två gånger kanske, sedan insåg jag hur mycket extra jobb det blev. Den kom dock till användning när jag sjöng i kör för ett par år sedan; då spelade jag in när vi hade körträning och sedan kunde jag öva på sångerna hemma. Det var jättebra!

Det är en rätt bra idé med auktioner och loppmarknader och sådant - egentligen har man ju en hel del saker som man aldrig använder och som någon annan kanske kan ha nytta av - om man dessutom tjänar en liten slant på det är det ju inte helt fel! Vi har en hel del andra saker som man skulle kunna sälja, fast inte på Tradera utan på en hederlig loppmarknad. T.ex. har vi en hel kartong full av gamla blomkrukor. Det är nämligen så att varken jag eller Martin är någon specialist på det där med att få blommor att trivas så vi brukar årligen få slänga ett par tre, fyra stycken för att de har vissnat helt enkelt. Då blir det ju väldigt tomt i fönstret och man får gå och köpa nya blommor - och fast man har en hel kartong med blomkrukor hemma så är det aldrig någon som passar, så då får man köpa nya blomkrukor också. Och blomkrukslagret växer... Dessutom har vi (eller mest jag kanske...) en jäkla massa kläder som jag aldrig använder. Har tänkt flera gånger att jag borde rensa ur garderoben och slänga/ge bort/sälja sådant som jag inte använder men så tänker jag att det kanske jag kan ha om jag går ner lite i vikt eller om jag bara lagar det där lilla hålet eller om jag hittar något som passar till o.s.v. Vilka I-landsproblem man har...

2 comments:

annakarin said...

vilken bra idé att sälja sånt man inte behöver för att kunna köpa sånt man behöver och vill ha! lycka till.

Frida said...

hahaha, kände igen det där med blommorna! vet inte hur många blommor jag har haft som ha överlevt i några veckor bara. men de jag har kvar nu är av den tåliga sorten.

varför säljer du inte dina smycken på tradera när du ändå håller på??